Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Να καλύψει τις αδυναμίες τις ΕΛ.ΑΣ. προσφέρθηκε ο Αλ. Ριζάι

Να εντοπίσει ο ίδιος τη μάρτυρα που «δεν μπορεί να βρει η αστυνομία» προσφέρθηκε ο κατηγορούμενος Αλκέτ Ριζάι, υποδεικνύοντας παράλληλα στην αστυνομία τον τρόπο για να εντοπίσει κάποιον που αναζητά. Η μάρτυρας που αναζητείται είχε µε επιφυλάξεις αναγνωρίσει στο πρόσωπο της συντρόφου του Ριζάι, Ασπασίας Μητροπία, τη γυναίκα µε το ψευδώνυµο Αλεξάντροβα, η οποία επέβαινε στο ελικόπτερο την ημέρα της απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Όπως σημειώνει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», ο Ριζάι προσφέρθηκε να να βοηθήσει στον εντοπισμό της μάρτυρος μέσα από τις φυλακές. Ο διάλογος είχε ως εξής:
Κατηγορούµενος: Αν δεν µπορεί να τη βρει η Αστυνοµία, θα τη βρω εγώ.
Πρόεδρος (Ευφρ. Καλογεράτου): Να το κάνετε, αν µπορείτε. Θα µας χαροποιήσετε ιδιαίτερα.
Υπεράσπιση (Σ. Κεχαγιόγλου): Ο πελάτης µου όταν λέει ότι θα τη βρει, δεν εννοεί ότι θα έρθει σε επαφή µαζί της. Θα βρει τη διεύθυνση και το τηλέφωνό της να επικοινωνήσετε εσείς µαζί της.
Κατηγορούµενος: Πήγαν οι αστυνοµικοί χτύπησαν το κουδούνι και δεν τη βρήκαν.
Είναι εύκολο να βρεις έναν άνθρωπο. Οταν δεν τη βρήκαν ρώτησαν στο περίπτερο, στη γειτονιά;
Εισαγγελέας (Ιω. Αγγελής): Πώς θα τη βρείτε εσείς;
Κατηγορούµενος: Θα στείλω δυο ανθρώπους.
Υπεράσπιση: Δώστε του µια 24ωρη άδεια, να πάει να την ψάξει!
Εισαγγελέας: Πείτε µας τα ονόµατά τους
Υπεράσπιση: Θα στείλει δυο φίλους του.

Εφέτης (Κων. Γκανιάτσος)
: Αν η µάρτυρας έφυγε για λόγους που όλοι υποπτευόµαστε, νοµίζω πως δεν θα βρεθεί ποτέ. Αξίζει να σηµειωθεί ότι η παρουσία της συγκεκριµένης µάρτυρος έχει κριθεί αναγκαία από την υπεράσπιση του ζεύγους των κατηγορουµένων, καθώς η Ασπασία (Σούλα) Μητροπία αρνείται ότι επέβαινε στο ελικόπτερο την ηµέρα της απόδρασης.
Μάλιστα ο πιλότος του ελικοπτέρου, ο οποίος κατέθεσε συµπληρωµατικά χθες, ενόρκως βεβαίωσε ότι δεν αναγνωρίζει στο πρόσωπο της κατηγορουµένης την «Αλεξάντροβα», η οποία είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην απόδραση των Β. Παλαιοκώστα - Α. Ριζάι. 

http://tvxs.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου